Generelt:
Fløyta er et instrument du må være forsiktig med. Den har klaffer og stenger som ikke tåler hard behandling. Under klaffene finner du puter, som er med på å tette hullene. Disse tåler ikke å bli våte. hvis du skal spille ute i regnvær, skal du ha regnfrakk på fløyta.
Spilling:
Vær forsiktig når du setter sammen fløyta. Prøv å sette den sammen uten å holde over klaffene. Er du usikker på hvordan du gjør dette, så spør læreren din, eller snakk med instrumentforvalterene i korpset. I pausene, når du ikke spiller, skal fløyta settes på stativet du har fått. Pass på at den ikke står i veien for noe, slik at den kan veltes.
Når du har spilt:
Du må bestandig pusse fløyta di etter at du har spilt. Det følger med en stang med fløyta, med et hull i den ene enden. Der kan du feste en tøybit, for eksempel et lommetørkle, eller en bit fra et gammelt dynetrekk. Dette drar du gjennom fløyta, for å tørke den ren.
Jevnlig:
Kikk over fløyta jevnlig, for å se om skruer har løsnet, eller noe ikke er som det skal. Du kan pusse fløyta forsiktig utvendig, men bruk ikke noe annet enn den tørre kluten du bruker til å pusse fløyta innvendig.
Ta kontakt med instrumentforvalterene på første øvelse hvis noe er galt. Ikke forsøk å reparere fløyta selv.
Utdelt utstyr:
Instrument med kasse og pussestav, regntrekk, noteklype, marsjhefte, notestativ og fløytestativ.
Forbruk:
Har du «svart» fløyte med kork, må du selv skaffe kork-fett.